yeni nesil çocukların duygu durumu, yeni nesil neden mutsuz

Yeni Nesil Çocuklar Çok Mutsuz

Yeni nesil çocukların daha fazla içine kapanık ve mutsuz oldukları uzmanlar tarafından belirtiliyor. Bunun sebebi olarak ailelerin yanlış tutumları ön plana çıkmaktadır. Teknolojiyle büyüyen, her istediği alınan çocuklar neşesiz ve sorunlu olmaktadır. Bunun için çocuklar teknolojiler den gerektiği kadar uzak tutularak, enerjilerini doğada atmaları sağlanmalıdır.yeni nesil çocukların duygu durumu, yeni nesil neden mutsuz

Teknolojik Çocuklar Zeki Değil “Farkında”
Geçmişte sokak sokak koşan, oynayan, üstlerini kirleten ama bir o kadar toprakla enerjilerini atan çocuk nesli yetişmiş iken, şimdi enerjileri bastırılmış ve beynen teknolojiye odaklanmış başarısız çocuklar yetişmekte. Teknoloji ilerledikçe yetişkin ve çocukların psikolojilerinde farkındalıklar meydana gelmektedir. Topluma göre çocuklar daha fazla zeki oluyor. Ancak teknolojinin ilerlemesiyle çocukların zekasında ne artış ne eksilme meydana gelmemektedir. Bu durum yalnızca “farkındalık” tan kaynaklanmaktadır. Geçmiş dönemde yetişen çocuklarda ki zekayla, teknoloji çocuklarının zekası aynıdır. Bu farkındalıkla yetişen çocuklar daha donuk ve daha mutsuz olmaktadır.

teknolojik_aletlerle_hemen_tanistirmayin_1

Ailelerin Rolü Büyük ” Hemde Çok büyük “
Eskiden aileler; çocuklar yürümeye başladığında, el çırptığında, hızlı koştuğunda, oyunlar oynadığında sevinir çocuklarını takdir ederlerdi. Hatta gündemde koşu yarışları, bisiklet sürme, maç yapma gibi aktiviler yer alırdı. Şimdi ki aileler; çocuklarda en iyi bilgisayar oynayan, bilgisayarı çok iyi bilen, bilgisayarda ki oyunları hemen çözen anlayan, izlediği filmi unutmayan çocukları takdir ediyor ve daha çok teşvik ediyor.

Doğar doğmaz televizyon izlemeye başlayan çocuklar, teknolojinin yaydığı sevimsiz enerji ile neşelerini kaybetmekte. Zamanla dikkat bozukluğu, hiperaktif bozukluğu meydana gelerek türlü türlü ilaçlar kullanmak zorunda kalınıyor. Böylelikle bebeklikten başlayan ilaç bağımlılığı yüzünden sağlıksız nesil yetişiyor.

Yok/Hayır Demeyi Öğrenmelisiniz!
Günümüzde ortaya çıkan yaşam şartlarından dolayı çalışmak zorunda kalan anne ve babalar; aile büyüklerine, bakıcılara veya kreşe bırakılan çocuklara fazla vakit ayıramamanın verdiği vicdani baskıyı bastırmak için maddiyata yöneliyor. Vicdani duygularını çocukların her istediğini alarak kapattıkları düşüncesine kapılmaktadırlar. Her şeye sahip olan çocuklar, yok kavramından yoksun olarak büyüdükleri için tatminsizlik duygusuyla ön plana çıkarlar. Neticede yaşam umudu ve sevincini kaybetmekteler.

yokdemeyibilin

Yetenek Analizi Yapın
Aileler; çocuklarını teknolojiden uzak tutarak hangi ilgi alanına yöneldiklerini test etmelidirler. Neşesiz, odaklanma sorunu yaşayan nesil yetişmesin istiyorsanız çocuklarınızı en az 6 yaşına kadar eğitici oyunlarla meşgul etmelisiniz. Oyun denildiği zaman akla bilgisayar oyunu gelmemelidir. Çocuğun direk temas ettiği, teknolojinin olmadığı bir oyun dünyasından bahsediyorum. İlaç kullanımından mümkün olduğu kadar uzak durulmalıdır. Sıkça doğayla iletişim halinde olan bir nesil yetiştirilmeli ve çocuğun ilgi alanı neyse o yönde geliştirilmelidir.

yetenek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir