
İnsan ve çevre sağlığını etkileyen ölümlere sebebiyet veren birçok böcek ve haşere ile mücadele eden ilaçlama şirketleri bulunmaktadır. Şirketler uyguladıkları son teknoloji yöntemler ile böcek ve haşerelere çözüm yolu bulmaktadırlar. Uygulanan ilaçlar sağlık bakanlığı ve WHO (dünya sağlık örgütü ) onaylı ilaçlar olup mevzuata uygun bir şekilde ilaçlama yapılmaktadır. Eğitimli profesyonel elemanlarla çalışmaktadırlar. Kokulu ilaçlama, kokusuz ilaçlama jel ilaçlama vs. kullanmaktadırlar. Birçok mekânda ilaçlama yapılmakla birlikte açık ve kapalı mekân ayırt edilmemektedir. Örneğin; Ev, okul, apartman, işyeri, depo, kömürlük, vasıta, kamu ve kamu kuruluşları hastane sağlık ocağı fabrikalar bahçe park vs. yapılan ilaçlamalar haşere çeşidine ve sıklığına göre de değişiklik göstermektedir.
Yılan sürüngen grubuna girmekte derisi pullarla kaplı olan zehirli bir hayvandır. 2 adet zehirli dişe ve çatallı uzun dile sahiptirler. Aynı zamanda ağız yapıları bir o kadar esnektir. Beslenmelerini fare tavuk civciv keklik tavşan vs. canlılarla devam ettirmekte olup boyu yaklaşık olarak 10 m üzerinde olan domuz inek vs. hatta insan gibi canlılarla da beslenmeleri mümkündür. Avlarını bütün olarak yutan yılanlar yuttukları canlıların sindirimleri için ise uzun zaman harcıyor ve bunun için çok yoruluyorlar. Bu nedenleri sindirimlerini kolaylaştırmak için ağaç etrafına kendilerini sararak avının kemiklerinin kırılmasını sağlamakta ve sindirimini kolaylaştırmaktadır. Yılanın hemen hemen her türü zehirlidir. Yaklaşık olarak dünya üzerinde genellediği zaman karada ve suda yaşayan 2500 ve 2700 arasında değişiklik gösteren türler mevcuttur. Zehir’i çok etkili olmakla beraber insanları ve diğer canlıları birkaç saat içinde öldürmesi mümkündür. Zehirli yılanların sıklıkla rastlandığı yerler brezilya ve Afrika’dır. Sıcak ve güneşli alanları seven yılanlar güneşlenmek için yuvaların çıkarlar ve genellikle yaz aylarını tercih etmektedirler. Toprak altına açtıkları yuvada yaşarlar ve yumurtalarını bu yuvanın içine bırakırlar. Çiftleşme sonrası gebelik dönemi 2 aydır. 2 ay sonrasında yumurta yapma sayıları türlerine göre değişiklik göstermektedir. 3 ile 50 yumurta arasında değişmektedir.
Günümüzde en çok bilinen yılan türleri engerek yılanı, piton yılanı çift başlı yılan boğa yılanı çıngıraklı yılan vs. türlerdir. Yeryüzünde suda ve karada yaşayan olarak ta tür değişikliği olup suda yaşayan yılanların karada yaşayan yılanlar kadar zehirli oldukları bilinmektedir. Yılan zehri yaşadığı ortama bağlı olarak ta değişmektedir. Suda yaşayan yılanlar vücut atıklarının sürekli su ortamına bıraktıkları için zehirleri daha az miktardadır. Çölde yaşayan yılanlar ise vücut atıklarının az olması nedeniyle zehirleri daha fazladır. Siyah yeşil sarı kırmızı her renkte yılan türü bulmak mümkündür. Yaklaşık olarak 20 ile 30 yıldan fazla yaşamaktadırlar. Yıl içerisinde 2-3 kez deri değişimi yapmaktadırlar. Vücutlarında ayak bulunmamakla beraber uzun bir kuyruğa sahiptirler. Nefes ihtiyaçlarını çene altındaki solunum borularından karşılarlar.
Yılan derisinin ne kadar değerli olduğunu bilmekteyiz. Yılan derisi ayakkabı çanta cüzdan ve hediyelik eşya kullanılmakla birlikte fiyatları bir o kadar pahalıdır.
Yılan ilaçlamasında mücadele bireysel yapılacak ise kesinlikle önerilmemektedir. Bireysel mücadele tehlikeli ve bir o kadar zordur. Yılanlarla karşılaşıldığı durumlarda bir an önce sorun yaşanmadan yılan ilaçlama firmalarına başvurulması gerekmektedir. Yılan ilaçlama talebinde bulunduğunuz takdirde şirketler sizlere ulaşımı sağlayacaktır. Yılanların %99 zehirli olması nedeniyle bireysel mücadele çok tehlikeli olacağından firmaların uyguladığı ilaçlar etkili olacaktır. Firmalar sektörün son teknoloji ilaçlama yöntemlerini uyguladıkları mücadele edilen yılanlardan kurtulmak kolay olacaktır.
Yılan ilaçlamasında çoğunlukla kokulu ilaçlama kullanılmaktadır. Etkisini uzun süre gösteren ilaçlardır. Görüldüğü andan itibaren şirketlerle iletişime geçerek 7 gün 24 saat hizmet alabilirsiniz.
Leave a Reply