Yaya Kurye Kime Denir?

yaya kurye, yaya kurye olmak, kimler yaya kurye olabilir

Bir yerden bir yere zarf paket ya da eşya taşımakla görevli olan kişilere kurye adı verilmektedir. Bu işin çeşitli versiyonları bulunmaktadır. Yani bu iş farklı şekillerde yapılabilmektedir. Bu işi yaya olarak yapanlara yaya kurye, motosikletle yapanlara moto kurye, arabayla yapanlara da arabalı kurye adı verilmektedir. Bunun yanı sıra yine acil kurye, Express kurye ve uçak kurye gibi farklı kurye çeşitleri bu alanda bulunmaktadır. Bu işi yaya kurye olarak yapanlar daha çok kısa mesafelerde zarf paket taşıma işi yaparlar. Ya yürüyerek, ya metrobüsle, ya otobüsle ya da metroyla teslimatı yapmaktadırlar. Kurye olabilmenin belli başlı şartları bulunmaktadır ve her kurye çeşidinin kendisine özgü özellikleri de yer almaktadır. En az şart aranan kurye çeşidi yaya kurye olarak bilinmektedir. Bu işi yapacak olan kişi ve kişilerden şu gibi şartlar istenilmektedir:yaya kurye, yaya kurye olmak, kimler yaya kurye olabilir

  • Öncelikle kişinin elinin ayağının tutması, ciddi sağlık problemlerinin olmaması gerekmektedir.
  • Görme ya da işitme organlarında ciddi sıkıntıların olmaması gerekmektedir.
  • Bu işi yapacak olan kişi ya da kişilerin en az ilkokul mezunu olmaları lazım.
  • Müşteriyle karşılıklı diyaloga girileceği için iyi derecede Türkçe bilinmelidir.
  • Zarf paket ya da eşyaların hızlı şekilde adreslere ulaştırılması gerektiği için kuvvetli harita bilgisine sahip olunmalıdır.
  • Yer yön duygusunun da güçlü olması gerekmektedir.

Yukarıda yer alan şartlar sağlayabilen kişi ya da kişiler; bu işte rahatlıkla çalışabilirler. Bu işte çalışacak olan kişilerin dikkatli olmaları da yine önem arz eden durumdur. Eğer bu şartları sağlıyor iseniz ve yaya kurye olarak bu işte çalışmak istiyor iseniz; karşınıza 2 farklı çalışma sistemi çıkacak. Bu çalışma sistemlerinden kendiniz için en uygun olanı tercih ederek rahatlıkla işe başlayabilirsiniz. Öncelikle bu alanda maaş+sigorta üzerinden kazanç sağlayabilirsiniz. İlgili firma ya da şirketlerle iletişime geçerek bu çalışma sistemiyle çalışmaya başlayabilirsiniz. Bunun dışında % 50 kazanç sistemine göre de bu işte çalışabilirsiniz. % 50 çalışma sisteminde yaptığınız işin yarısı kadar kazanç sağlayabilirsiniz. Bu yüzde ilgili firma ya da şirkete oranla değişkenlik gösterebilmektedir.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*