Psikolojide Beynin Sürekli Çalışması

beynin sürekli çalışması, beyin neden sürekli çalışır, beynin fazla çalışması

Kafa dolgunluğu dediğimiz beynin sürekli çalışması sürekli düşüncelerimizin birbirine karışması anlamındadır. Geçmişi düşünmek hayatımızdaki eksileri ve artıları değerlendirmek sürekli sorunlarla savaşmak ve bunlara bağlı olarak beynin kendi kendine ürettiği kurgular düşüncenin sürekli var olması demektir. Odaklanamama problemi bu düşüncelerin getirdiği eksiler arasındadır. Yapacağınız işlerden ziyade yapmayacağınız işlere yönelmek onlar da düşünmek hayatınızda aksaklıklara neden olacaktır. Bunların sonucunda zihnin farklı bölümlerde çalışması kaygıya neden olmaktadır. Her şeye önyargılı olarak yaklaşmak kendi düşünce de sabit durmak beynin sürekli çalışmasını tetikleyen sebeplerdir. Hastalık derecesine ulaşabilen önyargı kavramı sizin mükemmeliyetçilik ruhunuzu da açığa çıkaracaktır. Yalnız bu kavram sizde hastalık derecesine ulaştığı için asla kabul etmeyeceğiniz durumlarda tepki vermenize yol açacaktır. Hayattaki her şeyin mutlaka çok düzgün olmasını isteyen beyniniz bu kurgularla size psikolojik bunalımlara itebilir. Bunalım kafanızın içindeki her şeyin birbirine karışarak beyinde şimşekler çakmasına ve sinir krizi şeklinde vücudun tepki vermesine neden olabilir.beynin sürekli çalışması, beyin neden sürekli çalışır, beynin fazla çalışması

Beynin sürekli çalışması beyindeki ön lobun çalışmadığı anlamına gelmektedir. Bu kişinin önyargılarını düşünmediği ve mutlak olması gereken hiçbir şey olmadığını düşündüren tarafıdır. Beynimiz sistematik olarak her türlü düşünceye sese algıya dürtüye cevap vermektedir. Ancak siz bunu gereksiz bilgilerle kapattığınız zaman beyin kendini hasta hisseder. Kişi beynini kendisi meşgul etmektedir. Yaşam içerisindeki her şeyi ayıklayarak düşünmek ve bunlara kendi kendine yorumlar yapmak beynin meşguliyetin de görülen kusurlardır.

Gerçekleri görmek istediğinizde beyniniz kabul etmiyorsa tamamen kapanmış demektir. Gerçekleri görmeye başladığınız an beyin rahatlar ve dinginleşir. Dinginleşme sürecinde bile desteğe ihtiyacınız olacaktır. Artık doğruyu gitmek istediğiniz yolu düşüncelerinizi kontrol etmeyi bu dingin beyinle gerçekleştirmeniz hayatınızı daha kolaylaştıracaktır. Insan her şeyini kendi yapmaktadır. Nasıl ki evinizi işinize eşyalarınıza düzenli bir şekilde tutmak sizi rahatlatıyorsa düzgün ve sakin düşünmek de beynimizi rahatlatacaktır. Ani hareketler karşınızdaki kişinin sert tepkilerini duyarlı davranışlar ve panik atak problemleri beyninizden geçen bu düşüncelerin yoğunlaşmasıyla artmaktadır. Sosyal aktivitelerinizi kaybedeceğiniz hale düşünerek kendinizi önyargılarınızdan sıyırmalı ve farketmediğiniz geçmişi yargılama sorgusundan vazgeçmelisinizdir.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*