
Deterjanların yanı sıra, yumuşatıcılar kıyafetlerin yıkamadan sonra yumuşak ve güzel kokulu olmasını sağlamaları açısından tercih edilir. Ancak, yumuşatıcıların içerdiği kimyasalların kıyafetler üzerinde kalıntı bıraktığı ve sağlığa zararlı etkilerinin olduğu göz önünde bulundurulmalıdır. Bu yüzden, kıyafet yıkama konusunda bazı püf noktaları arasında bulunan ve yumuşatıcıya bir alternatif olarak elma sirkesi kullanımı önerilebilir. Çamaşır makinelerinde yumuşatıcı haznesine konularak kullanılabilen elma sirkesi çamaşırlara istenilen yumuşaklığı verir ve kıyafetlerdeki deterjan kalıntılarını yok eder. Bu noktada, birçok kişinin aklına gelen elma sirkesinin kokusunun kıyafetlerin üstüne sineceğidir, fakat kıyafetlerde hiçbir şekilde elma sirkesinin kokusunun kalmadığı tecrübeyle sabittir.
Benzer renkli kıyafetleri bir arada yıkamaya özen göstermek de kıyafet yıkama konusunda bazı püf noktaları arasındadır. Beyaz renkli kıyafetleri, açık renkli kıyafetleri, koyu renkli ve siyah renkli kıyafetleri ayrı ayrı yıkamanız dikkat edilmesi gereken en önemli husustur. Bununla birlikte, kıyafetleri çok yoğun güneş ışığında kurutmak beyaz renkli kıyafetleri sarartır, koyu renkli kıyafetlerin ise rengini soldurur. Öte yandan, siyah renkli kıyafetler yıkanırken deterjan gözüne deterjanla birlikte bir kaşık tuz koymak renklerin daha uzun süre kalıcı olmasını sağlar.
Ütü Derdine Son
Çamaşır yıkama ipuçları hakkında verilebilecek bir başka detay ise ütü yapmak istemeyen bayanlar için birebirdir. Bu yöntem, gömlek, kumaş pantolon gibi ütülenmeden giyilemeyecek giysiler dışında tüm giysiler için hatta çarşaf, nevresim ve pike gibi eşyaların ütülenmeden de ütülü gibi bir görüntüye kavuşmasını sağlar. Yöntem oldukça basittir, birkaç adımı vardır. Bu adımlara dikkat edildiği takdirde ütü derdine son verilerek, ütü yapma yükünü yarı yarıya, hatta daha da fazla hafifletecektir. Yöntemin ilk adımı çamaşırları makineye attıktan sonra programda en az sıkma seçeneğini seçmektir. İkincisi, makine programını bitirir bitirmez, bekletmeden çamaşırların başına geçmektir. Beklendiği takdirde, tüm çamaşırlar kırışacak ve ütü olmadan onları açmanın bir yolu olmayacaktır. Program biter bitmez çamaşırlar çamaşır makinesinden önce iyice çırpılıp sonra katlayarak çıkartılır. Her bir çamaşır gelişigüzel katlanır ve çamaşır sepetine düzgün bir şekilde yerleştirilir. Yaklaşık bir saat beklendikten sonra asılırsa, hem asma işlemi daha kolay olur hem de ütü işlemine gerek kalmaz.
Leave a Reply