Akıllı lensler ile uzak, orta ve yakın mesafeyi gözlüksüz görebilirsiniz!

akıllı lens kullanımı, akıllı lensler neden kullanılır, akıllı lensin kullanım alanı

Göz yaşlanma sürecinden en hızlı etkilenen duyu organımızdır. Yakın görme sorunları 45 yaşında başlar, yaşla birlikte katarakt ortaya çıkar ve uzak görme bozulur. Göze yerleştirilen yeni nesil trifokal akıllı lensler ile hem katarakt hastaları hem de kataraktsız gözlükten kurtulmak isteyen hastalar için gözlüksüz her mesafeden net bir şekilde görebilirler.akıllı lens kullanımı, akıllı lensler neden kullanılır, akıllı lensin kullanım alanı

Gözün odaklanma yeteneğinin p’i kum saati şeklindeki kornea tabakası tarafından, kalan 0’u ise göz merceği tarafından sağlanır. Mercek hem yakın hem de uzağa odaklanabilir, genç yaşta gerektiğinde odaklama gücünü değiştirir. Ancak 45 yaşına gelindiğinde bu odak değiştirme yeteneği azalır ve yakın görme ve okuma ile ilgili zorluklar yaşanır. Yaşla birlikte odaklanma yeteneği azalan göz merceği daha da bozularak saydamlığını kaybeder ve katarakt oluşur. Bu durumda hem yakın hem de uzak görüş bozulur.

Akıllı lensler olarak adlandırılan trifokal lenslerin devreye girdiği yer burasıdır. Katarakt ameliyatı sonrası göze yerleştirilen trifokal lensler, yerleştirildikten sonra ömür boyu gözde kalır.

Gözlük olmadan tüm mesafeyi net bir şekilde görebilirsiniz.

Katarakt ameliyatı geçiren hastaların uzun, orta ve yakın mesafeleri gözlüksüz görebilmeleri için akıllı lensler geliştirilmiştir. Akıllı lensler bir anlamda göze üç lens takıyor. Yakın ve uzun mesafe gözlüklerinden kurtulmak isteyen hastalara uygulanan bu cerrahi teknik ile göze akıllı lens yerleştirilerek hasta yakın, orta ve uzun mesafede gözlüksüz görebilir.

Kataraktsız gözlükten kurtulmak isteyenler için alternatif

Akıllı lensler sadece katarakt sorunu yaşayanlar için değil, kapalı gözlükten kurtulmak isteyen 45 yaş üstü hastalar için de bir alternatif. Lazer göz ameliyatı bu sorunu çözemez. Lazer göz ameliyatı yalnızca uzak görme bozukluklarını düzeltir. Aslında, bu yaştaki miyop insanlar lazere sahipse, uzağı görmeleri iyileşir, ancak gözlüksüz kör olurlar. Yakın ve uzun mesafe gözlüklerinden kurtulmak isteyen hastalarımıza şeffaf lens ameliyatı uyguluyoruz ve gözlerine akıllı lensler takarak yaşamları boyunca yakın, orta ve uzun mesafelerde gözlüksüz görmelerine yardımcı oluyoruz.

Gözlüksüz okumanın bedeli

Akıllı gözlük camlarının faydalarının yanı sıra en büyük dezavantajı, gözbebeklerimizin geceleri karanlıkta genişlemesidir. Öğrenci genişlediğinde, üç odaklı lens ışığı üç farklı şekilde odaklar. Sonuç olarak, araba farları, ay ve sokak lambaları gibi noktasal ışık kaynaklarının etrafında ışık halkaları veya saçılmalar belirir. Aslında geceleri ışık saçılması, gözlüksüz yakın mesafeden okumak için ödediğimiz bedeldir… Mercek yakın mesafeden ne kadar iyi görülürse, ışık o kadar fazla dağılır. Bu, fiziğin temel yasasıdır.

Yeni teknoloji: genişletilmiş odak lensleri

Akıllı lens teknolojisindeki en son gelişme, ışığın dağılmasını istemeyen ancak yakın mesafede yapacak işi olmayan kişiler için genişletilmiş odak lensleri.Trifokal lenslerin aksine bu lenslerde üç odak noktası yoktur. Bu nedenle, yakında okumak için yeterli olmayabilirler. Ancak bilgisayar ve telefon gibi orta mesafelerde kullanılan cihazların okunmasına izin veriyorlar. Sonuç olarak akıllı lenslerde farklı özelliklere sahip birçok lens kullanılmaktadır. Lens seçiminde hastanın beklentileri, yaşam tarzı ve mesleği çok önemlidir. Hastanın doktoruyla iyi iletişim ve kişiye özel lens seçimi hastamızı mutlu etmenin ve iyi görmenin anahtarıdır.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*